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Autoria: SOUZA, G. B. de; NOGUEIRA, A. R. de A.; PICCHI, C. M. C.; GUIMARÃES, E. S.; BARIONI JUNIOR, W. An interlaboratory program has been conducted for the comparison of results provided by laboratories that perform feed analyses of animal nutrition carried out by the Embrapa Cattle-Southeasta, Brazil... ... |
Autoria: FEDDERN, V.; DORS, G. C.; TAVERNARI, F. de C.; MAZZUCO, H.; CUNHA JUNIOR, A.; KRABBE, E. L.; SCHEUERMANN, G. N.
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Autoria: SOARES, C. O.; CANCADO, P. H. D.; C JUNIOR, J. C.
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Autoria: GUERRA, M. B. B.; NOGUEIRA, A. R. de A.; SILVA, P. H. T.; PEREIRA FILHO, E. R. Cadmium was determined in a sample of mineral salt mixing to milk cattle that has been preparing to be a reference material. A volume of 3 mL of HNO3 3.0 mol L-1 plus 2.0 of H202 30% (W w-1) was added... ... |
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Autoria: TAVERNARI, F. de C.; LIMA, G. J. M. M. de; SOUZA, S. R. de; MANZKE, N. E.
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Autoria: TAVERNARI, F. de C.; ROZA, L. da F.; SUREK, D.; SILVA, M. L. B. da
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Autoria: SILVA, V. A.; BERTECHINI, A. G.; NOGUEIRA, B. R. F.; MAZZUCO, H.; RIBEIRO, H. V.
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Autoria: ROCHA, M. I. P.; SOUZA, M. M. de; DINIZ, W. J. S.; LIMA, A. O. de; AFONSO, J.; TIZIOTO, P. C.; OLIVEIRA, P. N. de; REGITANO, L. C. de A.; KOLTES, J. E.; NICIURA, S. C. M. The production cost of cattle is high, especially the fraction related to animal nutrition. The increase in feed efficiency may provide increased efficiency in beef production, minimizing feed expendi... ... |
Autoria: REIS, A. P. L. DOS; FERREIRA, R. R. M.; FONSECA, M. F.; FARIAS, A. R. RESUMO: A análise dos custos de produção nas atividades agropecuárias é essencial para otimizar recursos, aumentar a eficácia e assegurar a sustentabilidade. Este estudo investiga os custos de produçã... ... |
Autoria: KRABBE, E. L.; SUREK, D.; AVILA, V. S. de; RUIZ, J. H. de A.; ADER, P.
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Autoria: TAVERNARI, F. de C.; LIMA, G. J. M. M. de; ALBINO, L. F. T.; MARASCA, S.; SORDI, C.; MANZKE, N. E.
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Autoria: BARROS, J. da S.; LUDKE, M. do C. M. M.; LUDKE, J. V.; CUNHA, G. T. C.; PEREIRA, P. S.; LIMA, C. S.; GUSMÃO, A. de F.
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Autoria: KRABBE, E. L.; LORANDI, S. É incontestável a consolidação do uso de enzimas nos sistemas de produção de aves e suínos, especialmente na área de nutrição. Apesar dos intensos avanços ao longo dos últimos anos quanto ao desenvolv... ... |
Autoria: COSTA, M. de N. F.; FURTADO, Y. I. C.; MONTEIRO, C. C.; BRASILIENSE, A. R. P.; YOSHIOKA, E. T. O. The demand for products to replace high-cost raw materials, such oil and fish meal, in the manufacture of feed for use in aquaculture, while also guaranteeing the nutritional quality of the diets, is... ... |
Autoria: MONTEIRO, A. N. T. R.; DOURMAD, J-Y.; OLIVEIRA, P. A. V. de; BERTOL, T. M.
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Autoria: MONTEIRO, A. N. T. R.; DOURMAD, J-Y.; BERTOL, T. M.; OLIVEIRA, P. A. V. de; KESSLER, A. de M.
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Autoria: OFIÇO, A. V.; NASCIMENTO, K. M. R. de S.; KIEFER, C.; JULIANO, R. S.; LISITA, F. O.; FREITAS, H. B. de; SILVA, T. R. da; COPAT, L. L. P.; CHAVES, N. R. B.; SILVA, L. A. R.; LEITE, J. V.; SANTANA, P. G.; OLIVEIRA, N. G. de Abstract: This study aimed to evaluate the introduction of cassava flour, moringa leaf meal and bocaiuva pulp in laying hens? diets on egg quality. Nine hundred eggs from Dekalb® White laying hens bet... ... |
Autoria: BRASILIENSE, A. R. P.; MENDONÇA, R. P.; ALMEIDA, P. E. M. de; DAMASCENO, L. F.; HOSHINO, M. D. F. G.; YOSHIOKA, E. T. O. This study evaluated the physiological responses of subadult yellow-spotted Amazon river turtle, Podocnemis unifilis, to incremental crude protein levels (29%, 32%, 35%, and 39% CP) as extruded commer... ... |
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Autoria: GOMES, R. da C.; OLIVEIRA, L. O. F. de; MEDEIROS, S. R. de; SILVA, J. M. da; ROSA, A. do N.; NICACIO, A. C. O presente trabalho atende a uma demanda do grupo de melhoramento animal da Embrapa Gado de Corte e do Programa Geneplus-Embrapa, gerada a partir da constante interação deste grupo com produtores e té... ... |
Autoria: FONTANELI, R. S.; FONTANELI, R, S.; SANTOS, H. P. dos; CASTRO, R. L. de; NASCIMENTO JUNIOR, A. do; CAIERAO, E.; BIAZUS, V.; ARAÚJO, E. M. de
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Autoria: GOMES, B, K.; MANZKE, N. E.; GUIM, T. N.; FONTANA, J. M.; COLDEBELLA, A.; XAVIER, E. G.; LIMA, G. J. M. M. de
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Autoria: MARCON, W, A.; SUREK, D.; AVILA, V. S. de; KLEIN, C. H.; MAIORKA, A.; KRABBE, E. L.
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Autoria: FÉLIX, A.; RAMOS, T.; ALARÇA, L.; BRITO, C.; MANDARINO, J.; OLIVEIRA, S.; MAIORKA, A. The lack of standardized methodologies to evaluate an ingredient?s digestibility in dogs contributes to the poor information about it. This is particularly important in protein sources, such as soybea... ... |
Autoria: LISITA, F. O.; JULIANO, R. S.; MOREIRA, J. S. A moringa (Moringa oleifera Lam) é uma árvore com origem na Índia, da família Moringaceae, cultivada em todas as regiões tropicais e subtropicais do mundo. No Brasil foi introduzida na década de 1950... ... |
Autoria: OLIVEIRA, L. O. F. de; ABREU, U. G. P. de; GOMES, R. da C.; NOGUEIRA, E.; SILVA, J. C. B.; COSTA, T. G. Early weaning (EW) has been adopted in cattle breeding farms in Pantanal as a strategy to increase the rate of pregnancy in cows. The primary income of these properties is the production of beef calve... ... |
Autoria: BARROS, V. R. S. M. de; MAIA, R. C.; FARIA, B. D.; BATISTA, L. da S.; TAVERNARI, F. de C.; ALBINO, L. F. T. A glicerina bruta é um coproduto resultante da produção de biodiesel que apresenta a molécula de glicerol em sua composição. Além de sua utilização como fonte de energia na nutrição animal o glicerol... ... |
Autoria: OLIVEIRA, D. E. de; MEDEIROS, S. R. de; TEDESCHI, L. O.; AROEIRA, L. J. M.; SILVA, S. C. da The n-alkanes have been used to estimate forage dry matter intake, digestibility and the diet composition in grazing animals. The objective this study was to compare chromium oxide and n-alkanes techn... ... |
Autoria: SCHNEIDER, G. L.; DASSI, S. C.; RIBEIRO, T. P.; FELIX, A. P.; SILVA, A. V. F.; SUREK, D.; BORGES, S. A. Óleos e gorduras são utilizados nas rações de aves devido às suas altas concentrações calóricas. Entretanto, a escolha da fonte lipídica a ser utilizada na formulação dependerá de seu custo e da quali... ... |
Autoria: PEREIRA, P. S.; LUDKE, M. do C. M. M.; LUDKE, J. V.; SANTANA, J. C. N.; LIRA, C. C.; SILVA, A. S.
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Efeito de fitase em dietas de frangos de corte sobre coeficientes de digestibilidade aparente ileal. Autoria: CATALAN, A. A. da S.; AVILA, V. S. de; KRABBE, E. L.; LOPES, L. dos S.; KLEIN, C. H.; XAVIER, E. G. Com o propósito de melhor compreender a resposta da enzima fitase em dietas simples (milho e farelo de soja) e complexas (milho, farelo de soja e farelo de trigo) sobre os coeficientes de digestibilid... ... |
Autoria: GOMES, R. da C.; NEVES, A. P.; ARAÚJO, T. A. C. de; SILVA, A. M. da; LATTA, K. I.; MENEZES, G. R. de O.; BONIN, M. de N.; TORRES JUNIOR, R. A. de A. Losses in mineral supplementation of grazing cattle is likely to occur in unsheltered troughs, mainly throughout the rainy season both by lixiviation and hardening. The aim was to evaluate supplement... ... |
Autoria: CAVERO, B. A. S.; ITUASSU, D. R.; GANDRA, A. L.; MARINHO-PEREIRA, T.; FONSECA; PEREIRA-FILHO, M. EN-US: The objective of this work was to verify the effect of exogenous digestive enzymes protease, lipase and amylase on the feeding of pirarucu. In a completely randomized design, we tested three le... ... |
Autoria: PERNA JUNIOR, F.; ZAPATA VÁSQUEZ, D. C.; GARDINAL, R.; MEYER, P. M.; BERNDT, A.; FRIGHETTO, R. T. S.; DEMARCHI, J. J. A. de A.; RODRIGUES, P. H. M. The objective was to assess the effects short-term use of monensin and Acacia mearnsii tannins as feed additives on nutrient intake, digestibility, and CH4 production in cattle. Six rumen-cannulated H... ... |
Autoria: Costa, M. K. L.; Shigaki, F.; Freitas, J. R. B.; Rodrigues, R. C.; Carneiro, H. Abstract This study evaluated the nutritional value of sugarcane varieties in relation to nitrogen fertilization. The varieties studied were RB 863129, RB 867515, and RB 92579, and nitrogen fertilizer... ... |
Autoria: SALVIANO, L. M. C.; SALVIANO, M. B. Na região semi-árida brasileira, a alternativa de exploração pecuária em áreas irrigadas exclusivas ou como complemento das áreas de sequeiro, ainda é feita de maneira muito incipiente, ao contrário d... ... |
Autoria: SALVIANO, L. M. C.; SALVIANO, M. B. As áreas ribeirinhas do Rio São Francisco têm experimentado, nos últimos anos, uma grande evolução em sua exploração agrícola. A ousadia dos empresários, aliada ao trabalho consciente e criterioso das... ... |
Autoria: MARINHO, A. L.; BERTOL, T. M.; LUDKE, J. V.; LUDKE, M. do C. M. M.; WARPECHOWSKI, M. B.; TAVERNARI, F. de C.
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Autoria: OLIVEIRA, M. V. M.; CHIODI, M. da S.; FERNANDES, H. J.; LISITA, F. O.; LUZ, D. F.; SALLA, L. E. Objetivou-se avaliar o desempenho de bezerros da raça Pantaneira durante o período de amamentação. Para tanto, foram utilizados 10 bezerros do nascimento aos 84 dias de vida, com peso corpóreo médio d... ... |
Autoria: BARROS, F. A. L.; DIAS, J. A. R.; ABE, H. A.; COSTA JUNIOR, K. S.; SOUSA, N. da C.; CORDEIRO, C. A. M.; FUJIMOTO, R. Y. The research investigated the effect of dietary supplementation with Artemia sp. enriched with the autochthonous probiotic Enterococcus faecium on growth performance, microbiota modulation, intestinal... ... |
Autoria: ÍTAVO, L. C. V.; DIAS, A. M.; ÍTAVO, C. C. B. F.; FRANCO, G. L.; MORAIS, M. da G.; SOUZA, A. R. D. L.; NOGUEIRA, E.; MATEUS, R. G.; ARAUJO, H. S.; MORAES, G. J. de; COSTA, M. C. M. da; GUIMARÃES-INÁCIO, A.; NIWA, M. V. G. The objective of this study was to evaluate the effects of two protein levels in mineral-protein-energy supplements on the productivity and economic performance of Nellore steers. Ninety animals weigh... ... |
Autoria: FIGUEIRODO, L. B. F. DE; MORAES, S. A. de; RIBEIRO, L. G. M.; PINTO, A. F. de B. P.; SILVA, M. N. P. da; NOGUEIRA, D. M.; CORDEIRO, M. F.; LOPES JÚNIOR, E. S. O objetivo do trabalho foi avaliar o efeito de diferentes níveis de inclusão de torta de algodão na dieta alimentar sobre a performance reprodutiva de fêmeas caprinas criadas no semiárido do Submédio... ... |
Autoria: LUDKE, J. V.; LUDKE, M. do C. M. M.; SILVA, E. G.; SANTANA, J. C. N. de
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Autoria: FEDDERN, V.; LAUX, A. R.; GRESSLER, V.; DALLA COSTA, O. A.; LIMA, G. J. M. M. de
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Autoria: TAVERNARI, F. de C.; SCAPINI, L. B.; LIMA, G. J. M. M. de; MARASCA, S.; SUZIN, L.; MANZKE, N. E.
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Autoria: SANTOS, R. D. dos; ARAGÃO, A. S. L. de; PEREIRA, L. G. R.; NEVES, A. L. A.; COSTA, C. R. F. O objetivo deste trabalho foi avaliar a produção cumulativa de gases dos coprodutos gerados pela vitivinicultura do Vale do São Francisco. Foram coletadas nove amostras dos principais coprodutos gerad... ... |
Autoria: VOLTOLINI, T. V.; MORAES, S. A. de; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, P. L. T. de O uso de suplementos múltiplos para animais mantidos em pastagens diferidas durante o período seco do ano pode melhorar o desempenho produtivo e as características de carcaça dos animais. Os objetivos... ... |
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Autoria: CARVALHO, D. T. Q.; PEREIRA, L. G. R.; MELO, N. F. de; MELO, A. M. Y. Esse projeto teve como objetivos: verificar a condição micorrízica em plantas forrageiras nas condições do semi-árido, avaliar a eficiência de fungos micorrízicos arbusculares em promover o cresciment... ... |
Autoria: BOMFIM, M. A. D.; BATISTA, A. M. V.; MEDEIROS, A.; MACIEL, M. do V.; SILVA, J. K.; CAVALCANTE, A. C. R.; GALVANI, D. B.; MARTINS, F. E. B.; STEPHEN PRINCE, S. Abstract: The prediction of the diet quality consumed by goats and sheep grazing in the Caatinga biome is challenging, mainly due to differences in dietary habits and botanical diversity of this biome... ... |
Autoria: GONÇALVES, J. de L.; BOMFIM, M. A. D.; TEDESCHI, L. O.; GALVANI, D. B.; SOUSA, R. T. de; ALBUQUERQUE, F. H. M. A. R. de Resumo: O uso do pasto como única fonte de alimentação pode não ser suficiente para atender as exigências nutricionais em todo o ciclo de produção. As exigências nutricionais podem mudar conforme a fa... ... |
Autoria: CARVALHEIRA, L. de R.; SANTOS, G. B. dos; JASMIM; GUIMARÃES, C. R.; CAMPOS, M. M.; MACHADO, F. S.; PEDROSO, A. M.; SILVA, T. E. da; NOGUEIRA, L. A. G.; RODRIGUES, A. L. R.; CARVALHO, B. C. de This study evaluated the effect of crude protein (CP) reduction in four diets (156, 139, 132, and 127 g Kg-1 DM) maintaining constant metabolizable protein (188 g/day) on the follicular fluid and cumu... ... |
Autoria: CATALAN, A. A. da S.; KRABBE, E. L.; AVILA, V. S. de; LOPES, L. dos S.; NUNES, A. P.; MORES, M. A. Z.; ROLLI V. F. B.; XAVIER, E. G. X. ABSTRACT: In order to evaluate the efficiency of phytase in diets with low and high phytate phosphorus (PP) content, as a consequence of wheat bran inclusion, on the relative weight of organs, intesti... ... |
Autoria: BRITO, T. M.; OLIVEIRA, D. de S.; ROGERIO, M. C. P.; ALVES, A. A.; MIRANDA, R. C. de; MOURÃO, E. B.; CARVALHO, W. F. de; POMPEU, R. C. F. F. No Cornell Net Carbohydrate and Protein System os alimentos são subdivididos em decorrência de suas características químicas, físicas, de degradação ruminal e digestibilidade intestinal. Neste sistema... ... |
Autoria: SOUSA, Y. H. L. de; GALVANI, D. B. O caroço de algodão é um alimento com elevado potencial de inclusão na dieta de ruminantes devido ao seu alto teor proteico e energético. Entretanto, assim como ocorre com os demais alimentos, o uso d... ... |
Autoria: LIMA, G. J. M. M. de; TAVERNARI, F. de C.; LELIS, G. R.; MANZKE, N. E.
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Autoria: DAL SANTO, A.; ANIECEVSKI, E.; LEITE, F.; FACCHI, C. S.; GUARNIERI, P. C.; BOSETTI, G. E.; VALENTINI, F. D. A.; ZACCARON, G.; TOBIAS, G. P.; LIMA, M. de; FABIANI, L. M.; PAGNUSSATT, H.; PETROLLI, R. R.; TAVERNARI, F. de C.; PETROLLI, T. G. Resumo: Com a necessidade de buscar alimentos alternativos que visam baratear os custos na ração de frangos de corte e reaproveitar os resíduos de incubatório que compreendem material residual do proc... ... |
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Autoria: MENEZES, D. R.; COSTA, R. G.; ARAUJO, G. G. L. de; PEREIRA, L. G. R.; NUNES, A. C. B.; HENRIQUE, L. T.; RODRIGUES, R. T. S. Objetivou-se avaliar a cinética de produção de gases e da degradação ruminal do farelo de soja, farelo de mamona, destoxificado e sem destoxificação, e de dietas contendo farelo de mamona destoxificad... ... |
Autoria: CRUZ, A. F. da; OLIVEIRA, J. S. de; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; CAMPOS, F. S.; SANTOS, N. S.; SOBRAL, G. de C.; VIEIRA, D. de S. O trabalho objetivou avaliar a inclusão de níveis de concentrado em dietas com silagem de sorgo realocada sobre o rendimento da carcaça de ovinos confinados. |
Autoria: CUNHA, J. R. B.; WISCHRAL, D.; PELAEZ, R. D. R.; JESUS, M. A. de; SALES-CAMPOS, C.; CAMPANHA, R. B.; MENDES, T. D.; MENDONCA, S.; DIAS, E. S.; SIQUEIRA, F. G. de This work focused on obtaining fermented oil cake (cotton or Jatropha) via macrofungi growth with potential characteristics for animal feed formulations, such as the presence of extracellular enzymes,... ... |
Autoria: NOGUEIRA, G. H. M. F.; CAMPOS, F. S.; GOIS, G. C.; ARAUJO, G. G. L. de; IZIDRO, J. L. P. S.; MACEDO, A. de; MATIAS, A. G. S.; SILVA, T. S. O processo de germinação de sementes e emergência de plântulas dependem da disponibilidade de água e oxigênio, além da temperatura do substrato. Objetivou-se avaliar a emergência e o crescimento inici... ... |
Consumo de água em ovinos alimentados com silagens de diferentes forrageiras tropicais do Semiárido. Autoria: MACEDO, A. de; REBOUÇAS, R. A.; CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; GOIS, G. C.; NUNES, T. C. M. D. Objetivou-se avaliar o consumo de água ofertado por bebedouros e provenientes das dietas via cocho em ovinos alimentados com silagens de diferentes forrageiras tropicais do Semiárido. Foram utilizados... ... |
Autoria: SILVA, E. O. da; COSTA, F. S.; SILVA, A. D. da; OLIVEIRA, R. S.; CAVALCANTI, C. P. L.; QUEIROZ, M. A. A. de; MATTOS, M. H. T. de; MORAES, S. A. de Objetivou-se como o presente trabalho avaliar a influências da inclusão dos diferentes níveis do óleo de licuri no comportamento ingestivo e na digestibilidade da matéria seca de ovelhas de descarte d... ... |
Autoria: BARIONI, L. G.; LANNA, D. P.; TEDESCHI, L. O.; VELOSO, R. F.
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Autoria: PEREIRA, L. C; ITAVO, L. C. V.; MATEUS, R. G.; LEAL, E. S.; ABREU, U. G. P. de; NOGUEIRA, E.; FERREIRA, M. B.; CARVALHO, C. M. E. ABSTRACT: This study aimed to evaluate the performance and economic viability of including the aerial parts of cassava (PAM) in the feed of semi-confined lambs for partial reduction of food concentrat... ... |
Autoria: RODRIGUES, W. B.; WECHSLER, F. S.; COSTA, D. S.; NOGUEIRA, E. O objetivo desta pesquisa foi avaliar a influência do grupo genético do bezerro no comportamento alimentar diurno de mães e suas crias. Foram utilizadas 24 vacas Nelores paridas e seus bezerros, oito... ... |
Autoria: AVILA, V. S. de; KRABBE, E. L.; SUREK, D.; RUIZ, J. H. de A.; WERNICK, B.
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