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Autoria: ARAUJO, G. P. de

Drawing from previous studies, this review proposes a research agenda in regard to household food waste, a neglected topic within the field of consumer behavior. This phenomenon has remarkable social... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: TANGARI, J.; ARAUJO, G. P. de

Food systems are very vulnerable to disruptions due to conflict, climate change and economic crises, factors that are adding to social inequality and food inflation to form the 'new normal' of the dri... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: SILVA, N. C. da; ASSIS, O. B. G. de; SARTORI, A. G. de O.; ALENCAR, S. M. de; MARTELLI-TOSI, M.

The polymeric suspension of chitosan (Ch) has been an effective media for the extraction of total phenolic compounds (TPC) from the acerola by-product. It facilitates the subsequent production of nano... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: AZEREDO, H. M. C. de; OTONI, C. G.; MATTOSO, L. H. C.

Edible films and coatings (EFC) are macromolecular-based structures forming thin layers that are usually studied as tools to improve food stability, sometimes being considered as parts of both the pac... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: FERREIRA, C. M.; WANDER, A. E.; FIGUEIREDO, R. S.

In 2016 the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa) launched an initiative (movement) entitled 'Rice and Beans: the Brazilian Food' aiming to demonstrate the nutritional importance of di... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: ESPITIA, P. J. P.; BATISTA, R. A.; AZEREDO, H. M. C. de; OTONI, C. G.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: DUTRA, M. da C. P.; SOUZA, J. F. de; VIANA, A. C.; OLIVEIRA, D. de; PEREIRA, G. E.; LIMA, M. dos S.

A methodology for the rapid determination of the aromatic compounds methyl anthranilate (MA), 2′-aminoacetophenone (2-AAP) and furaneol by GC-MS was validated and used to characterize grape juic... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: SCHEUER, P. M.; MATTIONI, B.; SANTOS, I. R.; DI LUCCIO, M.; ZIBETTI, A. W.; MIRANDA, M. Z. de; FRANCISCO, A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: FREIRE, F. C.; ADORNO, M. A. T.; SAKAMOTO, I. K.; ANTONIASSI, R.; CHAVES, A. C. S. D.; SANTOS, K. M. O. dos; SILVIERI, K.

The aim of this research was to evaluate the effect of grape probiotic fermented beverages made of goat milk, with or without added grape pomace on gut microbiota in a Simulator of Human Intestinal Mi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: GINON, E.; ARES, G.; ISSANCHOU, S.; LABOISSIÈRE, L. H. E. dos SANTOS; DELIZA, R.

To better understand consumer decision making processes while purchasing wine it is important to identify which attributes consumers actually rely on and how they perceive and weight them in order to... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: DIAS-MARTINS, A. M.; PESSANHA, K. L. F.; PACHECO, S.; RODRIGUES, J. A. S.; CARVALHO, C. W. P. de

Climate change can cause an increase in arid soils, warmer weather, and reduce water availability, which in turn can directly affect food security. This increases food prices and reduces the availabil... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: AZEREDO, H. M. C. de; CORREA, D. S.

ABSTRACT: Intelligent food packaging is usually designed to monitor the state of the food itself and/or the environment around it, as well as the interactions between them, providing customers with in... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: LOPES, R. de C. S. O.; LIMA, S. L. L. de; SILVA, B. F. da; TOLEDO, R. C. L.; MOREIRA, M. E de C.; ANUNCIAÇÃO, P. C. de; WALTER, E. H. M.; CARVALHO, C. W. P. de; QUEIROZ, V. A. V.; RIBEIRO, A. Q.; MARTINO, H. S. D.

This study investigated the chemical and nutritional composition of breakfast cereal based on whole sorghum, and the effect of its association with unfermented probiotic milk on the inflammation and o... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: SOARES, A.; BARROS, N. M.; COSTA, L.; SAINT'PIERRE, T. D.; DONANGELO, C.; DELIZA, R.; FARAH, A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: BEINTEMA, N. M.; PARDEY, P. G.; AVILA, A. F. D.

After a period of slow or no growth during the late 1970s and 1980s, public agricultural research investments in Latin America rebounded during the early 1990s. These regional trends were heavily infl... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2006

Autoria: BENEDETTI, S.; PRUDÊNCIO, E. S.; MANDARINO, J. M. G.; REZZADORI, K.; PETRUS, J. C. C.

An investigation was performed on the profile and the content of isoflavones in the concentrate of aqueous Defatted Soy Flour (DSF) extract obtained by nanofiltration. The effect of thermal treatments... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: ROSA, J. S. da; FREITAS-SILVA, O.; ROUWS, J. R. C.; MOREIRA, I. G. da S.; NOVAES, F. J. M.; AZEVEDO, D. de A.; SCHWAB, N.; GODOY, R. L. de O.; EBERLIN, M. N.; REZENDE, C. M. de

Coffee roasting needs precise control and innovative techniques that are economically viable to monitor and improve its consistency. In this study, mass spectrometry was used as a tool to screen chemi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: DUTRA, L. M.; TELES, P. H. V.; SANTOS, A. D. da C.; MELO, N. F. de; NAGATA, N.; ALMEIDA, J. R. G. da S.

The species of the genus Passiflora (Passifloraceae family) have been used as food, cosmetic and traditional herbal. As a result, the Passiflora species are widely cultivated and has an economic, medi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: BEZERRA, V.; FREITAS-SILVA, O.; OLIVEIRA, A.; CABRAL, L.; DAMASCENO, L.

Amazonian areas is far from the consumer center. Those characteristics promote a decline in visual quality of the fruit at the time of commercialization and consequently of the beverage processed. The... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: FAVARO, S. P.; MIRANDA, C. H. B.; MALULEQUE, I. F.; COSSA, V. J.; FLUGENCIA, F.; MAMBA, A. C; JAMAL, A. M.; PIMENTEL, L. D.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: ANDRADE, J.; ARES, G.; DELIZA, R.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: BACILA, D. M.; FEDDERN, V.; MAFRA, L. I.; SCHEUERMANN, G. N.; MOLOGNONI, L.; DAGUER, H.

Abstract: This review presents up-to-date information about current research on nicarbazin, one of the most used anticoccidials in poultry production. The focus is to elucidate regulation concerning n... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: FAVARO, S. P.; MIRANDA, C. H. B.; MALULEQUE, I. F.; COSSA. V. J.; MAMBA, A. C.; JAMAL, A. M.; PIMENTEL, L. D.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: ARAUJO, G. P. de; PARENTE, J.; WANSINK, B.

This article aims to identify antecedents of food waste among lower-middle class families ? a paradox, given the financial constraints this population faces. The importance of this research is evident... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: DUARTE, J.

Este livro resultou de uma entrevista idealizada pelo jornalista Jorge Duarte, em que o entrevistado é um dos mais renomados e reconhecidos presidentes da Embrapa: Eliseu Alves. Escrita em linguagem c... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: OLIVATI, C.; NISHIYAMA, Y. P. de O.; SOUZA, R. T. de; JANZANTTI, N. S.; MAURO, M. A.; GOMES, E.; HERMOSÍN-GUTIÉRREZ, I.; SILVA, R. da; LAGO-VANZELA

The grape is an important fruit regarding economic and health benefit parameters, because of its large consumption around the world and their bioactive phenolic compounds. The drying process of BRS Mo... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: VARGAS-SOLÓRZANO, J. W.; CARVALHO, C. W. P.; TAKEITI, C. Y.; ASCHERI, J. L. R.; QUEIROZ, V. A. V.

The diversity of sorghum grainsis relatedto their intrinsic properties, which include starch type,non-starch components and phenolic compounds. The latter are genotype dependent and affect the pericar... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: TURETTA, A. P. D.; FIDALGO, E. C. C.; PEDREIRA, B. da C. C. G.; GARCIA, E.; BONATTI, M.; MELLONI, G.; LÖHR, K.; MONTEIRO, J. M. G.; PRADO, R. B.; MOSTER, C.; MARTINS, A. L. da S.; MALHEIROS, T. F.; SIEBER, S.

Considering all the scenarios about population growth and the increasing demand for food, water and energy, we highlight the potential of MFA to provide a range of benefits - beyond its primary functi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: TEIXEIRA, L. P.; SOUSA, E. dos S. de; COSTA, A. M.

Definição da metodologia da pesquisa; Referencial teórico para o estudo de mercado; Mercado potencial para os alimentos funcionais no Brasil; A dinâmica da indústria de alimentos e bebidas; Mercado ge... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2011

Autoria: OLIVEIRA, E. F. R. de; BONFIM, K. S.; AOUADA, F. A.; AZEREDO, H. M. C. de; MOURA, M. R. de

Edible films can be used to prevent food spoilage, and investigations in this regard are paramount. When prepared alongside biopolymers, these materials become totally biodegradable in a short period... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

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