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Autoria: CABRAL, L.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: TORREZAN, R.; ROCHA, J. E. D.; MENEZES, C. E. G.; ALBIERI, R. C.; SILVA, R. S. M. da

Over the last few years several initiatives have been undertaken in Brazil and worldwide for the popularization of science, especially by research institutions and interactive museums that have sought... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: TORREZAN, R.; ROCHA, J. E. D.; BARRETO, M. V. de S.; OLIVEIRA, J. A.; ALBIERI, R. C.; SILVA, F. T.

The ignorance on concepts and practices in Food Science and Technology (FS&T) and the lack of specialized staff in agricultural educational institutions are factors that limit the interest of future t... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: CZAIKOSKI, K.; SILVA, J. B. da; LEITE, R. S.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; IDA, E. I.

For the processing of canned vegetable-type soybean, it is important to realize the heat treatment. However, during the treatment may occur loss of green color that is an indicator of its quality. In... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: MOREIRA, A. A.; SANTOS, R. F.; MANDARINO, J. M. G.; VARÉA, G. S.; IDA, E. I.; RIBEIRO, M. L. L.

The B-glucosidase hydrolyze isoflavone glucosides releasing aglycones. Its application in the food industry is relevant to the production of soybean foods with higher levels of isoflavone aglycones, w... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: RIVAS, J. C.; CABRAL, L. M. C.; ROCHA-LEÃO, M. H. M. DA

Important functional compounds present in fruits are often lost in technological processes and during storage. Microencapsulation technique allows maintaining the compounds of interest and adding valu... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: GUEDES, A. M. M.; SÁ, D. de G. C. F. de; ANTONIASSI, R.; WILHELM, A. E.; FARIA-MACHADO, A. F. de; TORREZAN, R.

The Brazilian food industry and government reached a consensus on progressively reducing the content of industrial trans fatty acids (TFA) in food products due to its health effects. French fries are... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: BARBOSA, I. C. C.; RIBEIRO, L. O.; MATTA, V. M. da

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: COMETTANT-RABANA, R.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R.; HIDALGO CHÁVES, D. W.; GERMANI, R.

This work aimed to use thermoplastic extrusion technology as a pretreatment for whole grain flours (corn, parboiled brown rice, and sorghum) and the incorporation of germinated millet at 5% for the pr... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

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