Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: FAVARO, S. P.

Extraction process of macauba pulp oil from fresh fruits by aqueous route. The technology consists of mixing the pulp in water followed by oil extraction by a mechanical process.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: FAVARO, S. P.

Process of extraction of oil from macauba pulp from fresh fruits, using commercial enzymatic cocktails. The technology consists in extracting oil from macauba pulp using water and enzymes that increas... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: AMARIZ, A.; LIMA, M. A. C. de; ALVES, R. E.

he potential use of byproducts from fruit processing has been evaluated in order to propose new uses as well as reducing costs and environmental impact. Most of the studies are focused on byproducts f... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: TILAHUN, W. W.; GROSSI, J. A. S.; FAVARO, S. P.

Macauba is a productive palm tree species in the tropical biome, and presents some advantages, as cultivation suitable for lands outside the rain forests, and lower rate of oil acidification after har... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: FREIRE JUNIOR, M.; SANTOS, J.; SOARES, A. G.; FONSECA, M.; CABRAL, L. M. C.

The camu camu is a native fruit from Amazonian and it has obtained increasing attention due to its higher content of vitamin. This substance can be lost during the conventional process used for juice... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: MONTENEGRO, A. A. T.; PARENTE, J. I. G.; LIMA, C. R. de; BEZERRA, M. A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: CHÁVEZ, J. D. R.; PÁEZ, C.; SMIDT, M. A.; FAVARO, S. P.; CABALLERO, C.; CORREA, L.; RODAS, J.; VEÁZQUEZ, M. E.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: GOUVEA, V. N.; CHAGAS, L. J.; SOUZA, J.; BATISTEL, F.; SITTA, C.; CAMPANILI, P. R. B.; GALVANI, D. B.; SANTOS, F. A. P.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: MATTIETTO, R.; MATTA, V.; FREITAS, D. de G. C.

The objective of this work was to evaluate the effect of the pasteurization process conditions on the total phenolics and anthocyanins content of the açaí pulp.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2010

Autoria: FAVARO, S. P.

Process to obtain crude oil from macauba pulp by means of good harvest and post-harvest practices, including bunch harvesting, immediate drying of whole fruits, automated pulping and oil extraction by... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.