Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: MASSARIOLI, A. P.; JULIANO, F. F.; SANTOS, R. C. dos; ALENCAR, S. M.

Peanut (Arachis hypogaea L.) have been recognized as a source of bioactives compounds beneficiai to health due to their antioxidant and anti-inflammatory properties [I]. Among these compounds, phenoli... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: FOGACA, F. H. dos S.; TRINCA, L. A.; BOMBO, A. J.; SANT'ANA, L. S.

The by-products generated from industrial filleting of tilapia surimi can be used for the manufacture of surimi. The surimi production uses large amounts of water, which generates a wastewater rich in... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: COSTA, D. M.; SIMEONE, M. L. F.; PARRELLA, R. A. da C.; FORTES, I. C. P.

This study proposes a screen of variables that have an influence on the modification of the bio-oil chemical composition as a unique critical quality attribute (CQA) throughout the pyrolytic process (... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: GUNDI, J. S.; SANTOS, M. S.; OLIVEIRA, A. L. M.; NOGUEIRA, M. A.; HUNGRIA, M.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: AGUIAR, R. O.; CARRÉRA, A. G. P.; CUNHA, R. L.; OLIVEIRA, I. V. de; SILVA, C. R. da; SILVA, V. F. A.; SILVA, J. N. da; SILVA, J. P. da; CARVALHO, F. I. M.; MARTINS, L. H. da S.; SILVA, P. A.; CUNHA, E. F. M.

Sugary cassava or mandiocaba is a cassava variety of potential use for bioethanol production. In this study, laboratory-scale fermentations were carried out in a bioreactor with a working volume of 1L... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: PINTO, A. C. G. R.; RODRIGUES, J. P.; PETI, A. P. F.; SILVA, L. H. F.; MELO, I. S. de; MORAES, L. A. B.

In a general way, the isolated microbial strains from nature produce discrete amounts of a particular secondary metabolite. The identification and characterization of bioactive compounds from crude ex... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: SCHEUER, P. M.; MATTIONI, B.; SANTOS, I. R.; DI LUCCIO, M.; ZIBETTI, A. W.; MIRANDA, M. Z. de; FRANCISCO, A.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: MASSARIOLI, A. P.; SARTORI, A. G. de O.; JULIANO, F. F.; SANTOS, R. C. dos; RAMOS, J. P. C.; LIMA, L. M. de L.; ALENCAR, S. M. de

Peanut is an affordable legume known for its nutritional value and phenolic content. The kernel and skin of 14 peanut genotypes contrasting in drought tolerance had their phenolic profiles determined... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: DIONISIO, A. P.; WURLITZER, N. J.; BORGES, M. de F.; MODESTO, A. L. G.; ARAUJO, I. M. da S.; PEREIRA, A. C. da S.; GOES, T. de S.; VIEIRA, N. M.; FIGUEIREDO, R. W. de

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: COELHO, T. L. S.; SILVA, D. S. N.; SANTOS JUNIOR, J. M. DOS; DANTAS, C.; NOGUEIRA, A. R. de A.; LOPES JÚNIOR, C. A.; VIEIRA, E. C.

Carotenoids are an essential component of cashew and can be used in pharmaceuticals, cosmetics, natural pigment, food additives, among other applications. The present work focuses on optimizing and co... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.