Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: MALUCELLI, L. C.; MASSULO, T.; MAGALHAES, W. L. E.; STOFELLA, N. C. F.; VASCONCELOS, E. C.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; MURAKAMI, F. S.

Dicksonia sellowiana Hook., Dicksoniaceae, is a tree-fern which is being recently used in medicine mainly for its phytotherapic activities. While several other studies have focused on D. sellowiana ex... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Autoria: SILVEIRA, A. C. da; LAZZAROTTO, M.

Ilex paraguariensis leaves are traditionally used to prepare hot or cold beverages in South America. Yerba mate fruit pulp has no commercial value, nevertheless, its extract showed different biologica... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: MATTOS, B. D.; CADEMARTORI, P. H. G. de; LAZZAROTTO, M.; MAGALHAES, W. L. E.

Fast pyrolysis is the thermal decomposition of biomass in the absence of oxygen. This study aims to evaluate thermal analysis of byproducts from fast-pyrolysis of Eucalyptus wood fines. The pyrolysis... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: CORRADINI, E.; TEIXEIRA, E. M.; MATTOSO, L. H. C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: GALIANI, P. D.; MALMONGE, J. A.; SOARES, B. G.; MATTOSO, L. H. C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2013

Autoria: BRITTO, D. de; PINOLA, F. G.; MATTOSO, L. H. C.; ASSIS, O. B. G. de

The food nutritional content is reduced as result of vitamins degradation. In order to minimize such losses, the encapsulation technique into polymeric nanoparticles (NPs) could offer an additional pr... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: AOUADA, F. A.; MOURA, M. R. de; MATTOSO, L. H. C.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2008

Autoria: KARVATTE JUNIOR, N.; ALVES, F. V.; ALMEIDA, R. G. de; MIYAGI, E. S.; RAMOS, C. E. C. de O.; BARRTO, C. D.; MASTELARO, A. P.; FERRARI, B.

Goal was to use the Multiple Factor Analysis to reduce dimensionality of variables, to identify groups of correlated variables and to obtain a common assessment tool to evaluate microclimate, thermal... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: BEZERRA, V. S.; FREITAS-SILVA, O.; DAMASCENO, L. F.; MAMEDE, A. M. G. N.; CABRAL, L. M. C.

Açai is a fruit of the Amazon region consumed as beverage, pulp, and other products, being exported to many countries because of its peculiar characteristic flavor and antioxidant power potential. For... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: COSTA, F. J. O. G. da; ALMEIDA, R. R.; SCHNITZLER, E.; DEMIATE, I.; CARVALHO FILHO, M. A. S.; LACERDA, L. G.; GODOY, R. C. B. de; WASZCZYNSKYJ, N.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.