Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: SILVA, C. M.; FELBERG, I.; LIMA, J. R.; GALDEANO, M. C.; AZEVEDO, T. de L.

This guide describes a standardized set of methodologies for evaluating techno-functional properties (emulsifying activity and emulsion stability, foaming capacity and foaming stability, water and oil... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: SUASSUNA, T. de M. F.; CARTAXO, C. B. da C.; GONDIM, T. M. de S.; BORIN, A. L. D. C.; SUASSUNA, N. D.; COUTINHO, W. M.; ALMEIDA, R. P. de; DI STEFANO, J. G.

L'arachide est un oléagineux très important pour l'alimentation humaine et animale, en tant que source d'énergie, de protéines, de vitamines et de minéraux. Cependant, les arachides sont sensibles à l... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2018

Abstract: The rhizosphere microbiome plays a key role in plant protection against soil-borne pathogens. Plant breeding for resistance against soil-borne pathogens can alter the rhizosphere microbiome.... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Urbanization brings forth social challenges in emerging countries such as Brazil, encompassing food scarcity, health deterioration, air pollution, and biodi v ersity loss. Despite this, urban areas li... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: HEINEMANN, A. B.

Crop improvement efforts aiming at increasing crop production (quantity, quality) and adapting to climate change have been subject of active research over the past years. But, the question remains 'to... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

This review presents an overview of biofortification, with an emphasis on orange-flesh sweet potatoes (OFSP), and points out the effects of food processing on nutritional compounds. The identification... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Abstract: Drought stress is an alarming constraint to plant growth, development, and productivity worldwide. However, plant-associated bacteria, fungi, and viruses can enhance stress resistance and co... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: MACHADO, T. F.; BRUNO, L. M.

A proteção de produtos alimentícios contra a deterioração é uma das demandas fundamentais da indústria de alimentos e tem sido considerada em todas as etapas da cadeia alimentar, incluindo produção, a... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.