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Autoria: FRAGALLE, C. V. P.; VILLALBA, V. M.; DE MORI, C.; SANTOS, P. M.; CASTRO, L. M. de; VINHOLIS, M. de M. B. Resumo: A capacidade de inovar tornou-se um dos fatores mais importantes para a sustentabilidade das empresas do século XXI. A Quarta Revolução Industrial (Fourth Industrial Revolution - 4IR) está pro... ... |
Autoria: SIQUEIRA, D. A. B.; VAZ, C. M. P.; SILVA, F. S. da; FERREIRA, E. J.; SPERANZA, E. A.; FRANCHINI, J. C.; GALBIERI, R.; BELOT, J. L.; SOUZA, M. de; PERINA, F. J.; CHAGAS, S. das Abstract: Satellite remote sensing data expedite crop yield estimation, offering valuable insights for farmers’ decision making. Recent forecasting methods, particularly those utilizing machine learni... ... |
Autoria: XAVIER, C.; RAMÍREZ. G.; ISAACS, M.; RIBEIRO, C.; AZEVEDO, E. B.; QUERO, R. dR. Approximately 13 million tons of foundry sand (FS), a waste from the metallurgic industry, are produced worldwide annually. Although several applications for this waste have been reported, there is a... ... |
Autoria: SIMÕES, A. F.; PASTANA, S. T. G. Este trabalho objetivou mapear quais produtos e serviços relacionados aos projetos do portfólio Amazônia da Embrapa, possuem registro e com potencial de registro de indicação geográfica (IG), e elenca... ... |
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Autoria: RODRIGUES, S. de M.; LEMOS, O. F. de; BOTH, J. P. C. L.; ARAUJO, S. M. B.; POLTRONIERI, M. C. O Brasil está entre os principais produtores e exportadores de pimenta-do-reino do mundo, e o estado do Pará é o segundo maior produtor nacional. A escolha da cultivar ou clone mais adaptado e produti... ... |
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Autoria: MAIA, V. C.; GARCIA, M. V. B.; BERNI, R. F. O galhador foi identificado como Clinodiplosis capsici (Diptera, Cecidomyiidae). Trata-se do primeiro registro desta praga do pimentão no Brasil, cuja distribuição geográfica é estendida em cerca de 1... ... |
Autoria: SOUZA, E. C. A.; CAMPOS, D. C. dos S.; COSTA, L. A. M. A. da; PEREIRA, F. de M.; MENEZES, C.; FLACH, A. Honey from stingless bees has parameters that are different from those produced by Apis mellifera. These differences have led to studies of honey conservation techniques. In this context, it is necess... ... |
Autoria: CASTRILLON, R. G.; MARQUES, C.; FARIAS, F. O.; HELM, C. V.; MATHIAS, A. L. ABSTRACT: The feasibility of enhancing oat cereal bars, widely recognized for their health benefits, was investigated by replacing up to 5% oats with whole seed, almond, or steam-cooked pinhão husk fl... ... |
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