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Autoria: ARAÚJO, A. S.; ZUCCHI, R. A.; NORRBOM, A. L.; NANINI, F.; CORRÊA, A. S.; ALVARENGA, C. D.; SOUZA-FILHO, M. F.; NAVA, D. E.; SAVARIS, M. Anastrepha dissimilis is currently considered to be widely distributed in Brazil, occurring in 20 of 27 states. However, morphological differences between the holotype (from Plaisance, Haiti) and a pa... ... |
Autoria: ARMAS, F. DE; RAKES, M.; PASINI, R. A.; ARAÚJO, M.; NAVA, D. E.; GRUTZMACHER, A. D. The objective was to evaluate the residual action of the insecticides acetamiprid + etofenprox, spinetoram, indoxacarb and methoxyfenozide on the predator Chrysoperla externa Hagen, 1861 (Neuroptera:... ... |
Autoria: CONTRERAS-MIRANDA, J. A.; PIOVESAN, B.; BERNARDI, D.; NAVA, D. E. Anastrepha fraterculus (Wiedemann, 1830) and Ceratitis capitata (Wiedemann, 1824) are considered the main pests of Brazilian fruit production. Understanding the behavior of species is of great importa... ... |
Autoria: SCIVITTARO, W. B.; PARFITT, J. M. B.; VASCONCELOS, E. E.; CAMPOS, A. S. DE; SANTOS, L. S. DOS O arroz é um alimento básico para mais de metade da população mundial, ocupando anualmente uma área próxima a 153 milhões de hectares, que corresponde a 11% das terras agricultáveis do mundo (Islam et... ... |
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Autoria: MAGALHAES JUNIOR, A. M. de; COLOMBARI FILHO, J. M.; FAGUNDES, P. R. R.; RANGEL, P. H. N.; CARDOSO, E. T.; BRESEGHELLO, F.; NUNES, C. D. M.; CASTRO, A. P. de; ANDRES, A.; CORDEIRO, A. C. C.; BRITO, G. G. de; PEREIRA, J. A.; NEVES, P. de C. F.; PETRINI, J. A.; MARTINS, J. F. da S.; THEISEN, G.; FRAGOSO, D. de B.; ABREU, G. B. BRS A705 is an early-maturing cultivar developed by Embrapa, recommended for irrigated cultivation. The plants have high tillering and moderate resistance to the main diseases. This cultivar has short... ... |
Autoria: MAYER, N. A.; NAVROSKI, R.; BENATI, J. A.; ROTH, F. M.; UENO, B.; NAVA, G.; ANTUNES, L. E. C.; VALGAS, R. A. The objective of this research was to evaluate the effects of 22 clonal rootstocks and own-rooted scion trees (without rootstock) on leaf nutrient contents (N, P, K, Ca, Mg, Mn, Fe, Zn, Cu and B) of t... ... |
Autoria: MARTINS, C. R.; HOFFMANN, A.; NACHTIGAL, J. C.; FILIPPINI ALBA, J. M.; LOPES, J. L. Este trabalho, de caráter informativo, visa organizar e apresentar informações sobre a evolução da cultura da nogueira-pecã, evidenciando e discutindo alguns gargalos, bem como alguns desafios e oport... ... |
Autoria: SOSINSKI JUNIOR, E. E.; BARBIERI, E.; DALLÉ, M.; MICHELS, L. E.; BARBIERI, R. L.; MISTURA, C. C. Os butiazeiros são palmeiras que produzem cachos de frutos comestíveis conhecidos como butiás, os quais são consumidos in natura ou utilizados para processamento de alimentos e bebidas. |
Autoria: RAESKI, P. A.; AYRES, G. de O.; MONTEIRO, L. M.; HEIDEN, G.; NOVATSKI, A.; RAMAN, V.; KHAN, I. A.; LOURENÇO, E. L. B.; GASPAROTTO JUNIOR, A.; FARAGO, P. V.; MANFRON, J. Baccharis articulata (Lam.) Pers., popularly known as carqueja, carquejinha or carqueja-doce, is a plant widely used in traditional medicine as a diuretic, digestive and antidiabetic. Due to its simil... ... |
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