Busca de Publicações
Filtrar por:
Autoria: CORRÊA, G. M.; HUTHER, C. M.; MELO, P. S. de; ROCHA, N. P. de S.; NORONHA, A. C. R. de; OLIVEIRA, J. R. de; TAVARES, S. R. de L. With the increase in pollution of water bodies, there is a need to look for decontamination alternatives. Thus, there is a need for more studies aimed at removing these pollutants, with phytoremediati... ... |
Autoria: SCHOTTZ, B. da S.; MARQUES, M. E. S.; GONZALEZ, W. de A.; TAVARES, S. R. de L. A fitorremediação é a técnica que faz o uso de plantas para diminuir o nível de contaminação do solo, água e até mesmo do ar. Para este experimento foi utilizado o capim vetiver e o solo originário do... ... |
Autoria: LIMA, M. I. P. M.; TIBOLA, C. S.; CASTRO, R. L. de; PIRES, J. L. F.; SCHEEREN, P. L.; CAIERAO, E.; CLEBSCH, C. C.; KOVALESKI, M. A giberela ou fusariose, doença fúngica que afeta espigas de trigo e grãos, reduz o rendimento e pode produzir micotoxinas como deoxinivalenol (DON). Precipitação pluvial frequente é favorável. Avalia... ... |
Autoria: ROCHA, N. P. de S.; CORRÊA, G. M.; HÜTHER, C. M.; TAVARES, S. R. de L.; RODRIGUES, N. F.; OLIVEIRA, J. R. de; VERDE, F. N. Vetiver grass is used throughout Asia to make handicrafts, medicines, and other products. It is widely used in several countries for its deep and abundant root system, sediment control and phytoremedi... ... |
|
Autoria: OLIVEIRA, J. R. de; RICARDO, R. de A. K.; DONAGEMMA, G. K.; HÜTHER, C. M.; BATISTA, I.; CORREIA, M. E. F.; MULLER, M. D. Brazilian livestock farming is an essential part of the country's economy, standing out as one of the largest sectors of national agribusiness. Challenges such as the search for environmental sustaina... ... |
Autoria: SOUZA, Í. P. de; BOTELHO, S. de C. C.; BOTELHO, F. M.; BEHLING, M.; MAGALHÃES, C. A. de S.; SCHOPF, P. A. Abstract: Integrated crop-livestock-forest (ICLF) systems involve intercropping of various crops to achieve beneficial and synergistic outcomes, enhancing both economic viability and environmental sus... ... |
Autoria: TAVARES, S. R. de L.; RODRIGUES, N. F.; CORRÊA, G. M. Currently, there are various methods for determining the Class A pan coefficient (Kp) in estimating reference evapotranspiration (ETo), which is of utmost importance for water management in agricultur... ... |
Autoria: ALMEIDA, S. L. H. de; SOUZA, J. B. C.; PEZZOPANE, J. R. M.; NOGUEIRA, S. F.; TEIXEIRA, A. H. de C.; SILVA, R. P. da Resumo: A Disponibilidade demassa de forragemdirecionao dimensionamento do rebanho, com base nisso, objetivou-se com esteestudoavaliar método para estimar a massa de pastagem em sistemasilvipastoril,... ... |
|
Autoria: MACEDO, E. de M.; MENDES, R.; ANGOLINI, C. F. F. In the present work, 11 bacteria previously identified as fungal pathogen antagonist were used. For the chemical characterization of potential antifungal metabolites, a screening was first performed t... ... |
Autoria: SHIOSAWA, M.; MAXIMO, G. J.; MATSUURA, M. I. da S. F. A cadeia do algodão é responsável por diversos insumos para a indústria de alimentos, têxtil e bioenergia. Considerando sua alta produção, estudos relacionados à diminuição dos impactos ambientais ass... ... |
Autoria: SILVA, I. S.; CORREA, L. C.; BARROS, A. P. A.; BIASOTO, A. C. T. Thermovinification is a winemaking practice that replaces traditional maceration, used to increase the phenolic compound content of red wines, and is applied to the vinification of grapes that did not... ... |
Autoria: PELLEGRINETTI, T. A.; SILVA, A. V. R. DA; CUNHA, I. C. M.; BOLETA, E. M.; ROCHA, G. S.; MAFRA, T. M. L.; MENDES, R.; TSAI, S. M.; MENDES, L. W.
|
Autoria: VENTURA, J. P.; LACERDA JÚNIOR, G. V.; NISHISAKA, C. S.; BISSON-FILHO, A.; FERNANDES-JÚNIOR, P. I.; MELO, I. S. de
|
Autoria: NISHISAKA, C. S.; VENTURA, J. P.; BAIS, H.; MENDES, R. Bacillus subtilis holds significant agricultural and ecological importance as one of the most extensively studied plant growth promoters. To better understand Bacillus genetic traits associated with p... ... |
Autoria: BIASOTO, A. C. T.; DUTRA, M. DA C. P.; AMORIM, T. A.; ARAÚJO, A. J. DE B. Traditional methods for producing grape juice involve steps such as destemming, crushing, maceration, pasteurization, and bottling, where the process yield (<70%) poses a problem for producing compani... ... |
Autoria: CARVALHO, E. S. S.; PALAZZO, A. B.; SILVA, I. S. O.; BIASOTO, A. C. T. The control of pH is essential for red wines, as this parameter plays an important role in the chemical stability and sensory balance of the beverage. The pH values>3.7 favor oxidative reactions and a... ... |
Autoria: POZZA JUNIOR, M. C.; MACEDO, K.; PENA, A. F. T.; SILVA, L. J. DA; MELO, I. S. de; BERLINCK, R. G. DE S.; LIRA, S. P. DE
|
Autoria: PERRONY, P. E. P.; OLIVEIRA, C. R. de; BETTIOL, W. Novas possibilidades e ferramentas sustentáveis para o manejo das doenças de plantas, que sejam amigáveis ao meio ambiente e que permitam a recuperação e aproveitamento dos resíduos orgânicos (RO), pr... ... |
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.