Ilana Felberg - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Sector: Operational Units
Date of Hire: 08/12/1998
Registration: 299725
Mini-curriculum
Degree in Biochemical Pharmacy from the Federal University of Rio de Janeiro (1989), a Master's degree in Food Technology from the State University of Campinas (1994) and a PhD in Food Science from the Federal University of Rio de Janeiro (2010). Researcher at Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária since 1998. Has experience in Food Science and Technology, in Technology of Vegetable Products, working mainly on the following topics: soybeans for human nutrition, soy products, edamame, vegetable beverages, isoflavones
Education
1986 - 1989
Graduação em Farmácia Bioquímica
Universidade Federal do Rio de Janeiro
Obtained year: 1989
1989 - 1990
Especialização em Habilitação Em Indústria e Análise de Alimentos
Universidade Federal do Rio de Janeiro
Title: Formulações Mistas de leite condensado tradicional e de soja:Estudo sensorial e reológico
Obtained year: 1990
Advisor: Roberto Hermínio Moretti
1991 - 1994
Mestrado em Tecnologia de Alimentos
Universidade Estadual de Campinas
Title: Formulações mistas de leite condensado tradicional e de soja: estudo sensorial e reológico
Obtained year: 1994
Advisor: Roberto Hermínio Moretti
2006 - 2010
Doutorado em Ciência de Alimentos-Universidade Federal do Rio de Janeiro
Universidade Federal do Rio de Janeiro
Title: Mistura em pó para bebida à base de extrato de soja e café solúvel:elaboração, caracterização química, avaliação sensorial e biodisponibilidade das isoflavonas
Obtained year: 2010
Advisor: Carmen Marino Donangelo
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Plant Product Technology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Beverage Technology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Diet and Nutritional Food Technology