Ilana Felberg

Researcher Embrapa Food Technology

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Operational Units

Date of Hire: 08/12/1998

Registration: 299725

Mini-curriculum


Degree in Biochemical Pharmacy from the Federal University of Rio de Janeiro (1989), a Master's degree in Food Technology from the State University of Campinas (1994) and a PhD in Food Science from the Federal University of Rio de Janeiro (2010). Researcher at Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária since 1998. Has experience in Food Science and Technology, in Technology of Vegetable Products, working mainly on the following topics: soybeans for human nutrition, soy products, edamame, vegetable beverages, isoflavones

Education


1986 - 1989

Graduação em Farmácia Bioquímica

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Obtained year: 1989


1989 - 1990

Especialização em Habilitação Em Indústria e Análise de Alimentos

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Title: Formulações Mistas de leite condensado tradicional e de soja:Estudo sensorial e reológico

Obtained year: 1990

Advisor: Roberto Hermínio Moretti


1991 - 1994

Mestrado em Tecnologia de Alimentos

Universidade Estadual de Campinas

Title: Formulações mistas de leite condensado tradicional e de soja: estudo sensorial e reológico

Obtained year: 1994

Advisor: Roberto Hermínio Moretti


2006 - 2010

Doutorado em Ciência de Alimentos-Universidade Federal do Rio de Janeiro

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Title: Mistura em pó para bebida à base de extrato de soja e café solúvel:elaboração, caracterização química, avaliação sensorial e biodisponibilidade das isoflavonas

Obtained year: 2010

Advisor: Carmen Marino Donangelo


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Plant Product Technology
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Beverage Technology
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Diet and Nutritional Food Technology
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.