Filter by:

Status
Embrapa Units
 

Brazil is the fifth largest producer of milk in the world with 35 billion liters produced in 2015. However, Brazilian dairy farmers still need improve milk quality and reduce production costs. One of the major limiting factors to increase the efficiency and competitiveness of milk production in Brazil is the management of dairy farms. In this context, Embrapa Gado de Leite developed, in partnership with the Central Cooperative of Rural Producers of Minas Gerais -(Cooperativa Central dos Produtor

Status: Completed     Start date: Tue May 01 00:00:00 GMT-03:00 2018

*Content only available in Portuguese

O meloeiro é uma cultura que possui considerável destaque no mercado mundial de hortaliças e conta com diversos programas de melhoramento genético já estabelecidos. Uma das etapas mais demoradas e onerosas dentro do programa de melhoramento de melão é o processo de estabilização dos genótipos, ou seja, a obtenção de linhas homozigotas. Essa etapa pode durar anos e, em regiões onde o clima não permite mais de um ciclo da cultura por ano, pode superar uma década.Uma alternativa que permite contorn ...

Status: Completed     Start date: Wed Mar 01 00:00:00 GMT-03:00 2017

Vaccination of animals as a method of controlling infectious diseases has been practiced for more than a century with remarkable success. The demand for more effective vaccines tends to grow as an alternative to the use of medicines and as a way to increase animal productivity, contribute to food safety and promote animal and human health. In addition, by minimizing the need for pharmacological interventions, the reduction of drug residues in the environment and in food is favored. As the use of

Status: Completed     Start date: Wed Feb 01 00:00:00 GMT-03:00 2017

Develop and or recommend banana and plantain cultivars with resistance to the main pests (nematodes or rhizome borer) and diseases (black Sigatoka or yellow Sigatoka or Panama desease), and with agronomic and sensory characteristics aligned with the main demands of Brazilian fruit agribusiness. The strategy uses conventional breeding via crosses, adding advanced biology tools, focusing on reducing time and increasing the efficiency of selection of promising genotypes in the progenies, aiming at

Status: Completed     Start date: Sun Jan 01 00:00:00 GMT-03:00 2017

*Content only available in Portuguese

No Nordeste do Brasil, a demanda por madeira está relacionada à lenha, carvão e madeira em toras, obtidas de desmatamento de florestas nativas, de forma extrativista. Inexistem plantios comerciais com espécies nativas e os existentes são com eucaliptos, para papel e celulose. São necessários estudos sobre os recursos genéticos, cultivo, manejo, propagação e qualidade da madeira para espécies nativas. Estudos para selecionar espécies arbóreas não tradicionalmente utilizadas para a fabricação de m ...

Status: Completed     Start date: Sun Jan 01 00:00:00 GMT-03:00 2017

*Content only available in Portuguese

Um Processo de Fermentação em Estado Sólido (FES) pode ser descrito como o crescimento de micro-organismos em substratos sólidos, ou dentro deles, na ausência de água livre, tendo sido usados por milhares anos no preparo de comidas tradicionais tais como tempeh, shoyu, e miso, em países orientais, e pão, iogurte e queijo em países ocidentais. Processos de FES ainda carecem de conhecimento suficiente para se propor um escalonamento superior, ou seja, após experimentos em bancada, geralmente feito ...

Status: Completed     Start date: Tue Nov 01 00:00:00 GMT-03:00 2016

This project aims to develop an open access digital platform in which data from Federal Government social programs focusing on farmers are available for crossings and spatial visualization. The tool was requested by the National Secretariat for Food and Nutritional Security of the former Ministry of Social Development (Sesan / MDS), and consists of a geoweb with information that allows the elaboration of coverage maps for five social programs: Food Acquisition (PAA), Promotion of Rural Produc

...

Status: Completed     Start date: Sat Oct 01 00:00:00 GMT-03:00 2016

The Precision Agriculture (PA) network, coordinated by Embrapa, has obtained significant results in terms of knowledge on the variability of the production and environmental parameters of plants, pests and diseases of diverse crops such as soybean, corn, cotton, wheat, eucalyptus, sugarcane Sugar, orange, grape, apple and peach.

The network made possible the integration of research efforts in the theme, with the participation of more than 150 researchers, 21 Embrapa Units, more than 5

...

Status: Completed     Start date: Sat Oct 01 00:00:00 GMT-03:00 2016

*Content only available in Portuguese

O projeto objetiva estudar o uso de drones como método auxiliar de baixo custo e não destrutivo para a estimativa de pragas, doenças e deficiências em diversas culturas, bem como uso de diferentes sensores. Como resultado espera-se o desenvolvimento de novos métodos de detecção e monitoramento não destrutivos, de fácil operação e com aplicação direta no mapeamento de áreas cultivadas. Nesta nova proposta pretende-se dar continuidade no desenvolvimento das ferramentas de análise e monitoramento, ...

Status: Completed     Start date: Sat Oct 01 00:00:00 GMT-03:00 2016

*Content only available in Portuguese

Projeto liderado pela Embrapa Solos (Rio de Janeiro, RJ) pretende levar a classificação de solos para smartphones e tablets. O SMARTSolos, utilizando o Sistema Brasileiro de Classificação de Solos (SiBCS), vai permitir que o produtor rural visualize a classificação do seu solo em tempo real, de acordo com a entrada de dados.

"O SiBCS é uma referência no ensino de solos, na pesquisa e na extensão rural, além de ser um dos principais produtos da Embrapa. Se automatizado em linguagem acess ...

Status: Completed     Start date: Thu Sep 01 00:00:00 GMT-03:00 2016