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Authorship: FERREIRA, A. da S.; HOMMA, A. K. O. Índia e o processo de declínio da produção têxtil de juta local no século XIX. Trata-se de uma pesquisa documental e bibliográfica realizada em Calcutá, estado de West Bengal/Índia, a partir de uma re... ... |
Authorship: PEREIRA, R. B.; LUCAS, G. C.; PERINA, F. J.; RESENDE, M. L. V.; ALVES, E. Este trabalho avaliou o efeito in vitro de óleos essenciais extraidos de canela, citronela, capim-limãok cravo-da-índia, árvore-de-chá, tomilho, nim e eucalipto na germinação de conídios e no crescime... ... |
Authorship: PASSO, J. F.; ZUCCHI, R. A.; RONCHI-TELES, B.; BARR, N. B.; MCPHERON, B. A.; ARAÚJO, E.; ADAIME, R.; SILVA, J. G. Introduction: The West Indian fruit fly, Anastrepha obliqua, is a major pest of tropical fruits infesting a wide variety of hosts and in Brazil it is the second most frequent species in the genus. Mol... ... |
Authorship: ALVARES, V. de S.; REIS, R. C.; SOUZA, J. M. L. de; LAMBERTUCCI, D. M.; SANTIAGO, A. C. C. In the artisanal manufacture of yellow cassava flour, in the North region of Brazil, it is common to add turmeric. However, there are no recommendations on this process considering the preference of c... ... |
Authorship: ALVARES, V. de S.; SOUZA, J. M. L. de; NEGREIROS, J. R. da S. O trabalho teve como objetivo caracterizar duas espécies de Curcuma coletadas em Cruzeiro do Sul, Acre, para fins alimentícios. Rizomas das espécies Curcuma longa e Curcuma zedoaria foram colhidos em... ... |
Authorship: BARRETO, G. U. dos S.; ALVARES, V. de S.; SOUZA, J. M. L. de; SANTIAGO, A. C. C.; TEIXEIRA, R. B.; PEREIRA, A. M. Este trabalho teve como objetivo definir o método de adição do açafrão-da-terra do tipo especiaria na fabricação da farinha de mandioca artesanal. Farinhas foram produzidas com adição do açafrão-da-te... ... |
Authorship: ALVARES, V. de S.; SILVA, R. S. da; CUNHA, C. R. da; FELISBERTO, F. A. V.; CAMPOS FILHO, M. D. Grande parte da farinha de mandioca produzida no Norte do Brasil é artesanal e contém uma pequena quantidade de açafrão-da-terra em pó, o qual é um corante natural produzido pelos próprios produtores... ... |
Authorship: CAVALCANTE, E. S.; MONTE JÚNIOR, F. A. C.; EVANGELISTA, T. Y. L.; PEREIRA, G. A.; SOUZA, F. de F.; SILVA JÚNIOR, G. B. da This study aimed to evaluate the yield and physicochemical characteristics of three West Indian Cherry genotypes cultivated in the semi-arid region of the state of Piauí, Brazil. The experiment was co... ... |
Authorship: SANTOS, J. L. F. dos; SOUZA, F. de F.; BOREL, J. C.; CASTRO, J. M. da C. e; CAPUCHO, A. S. In Brazil, acerola trees infested by Meloidogyne enterolobii present lower yield and fruit quality. The use of rootstocks resistant to this pathogen is one of the alternatives to overcome this problem... ... |
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