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Autoria: COSTA, N. de L.; JANK, L.; MAGALHAES, J. A.; RODRIGUES, A. N. A.; BENDAHAN, A. B.; GIANLUPPI, V.; RODRIGUES, B. H. N.; SANTOS, F. J. de S.

In this work were avaluated the effects of pasture rest periods on forage accumulation, chemical composition and morphogenic and structural characteristics of Megathyrsus maximus cv. Tamani in the Ror... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: SILVA, D. L. S.; OLIVEIRA, K. P.; AROEIRA, L. J. M.; CHAVES, D. F.; PONCIANO, M. F.; BRAGA, A. P.; LIMA JUNIOR, D. M.

Abstract: Chemical composition of some potential forages species, natives from Caatinga region, were evaluated. Samples of Macroptilium heterophyllum, Stylosanthes humilis, Rhynchosia mínima, Desmodi... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: SOUZA, G. N. de; BRITO, J. R. F.; BRITO, M. A. V. P. e; LANGE, C. C.; FARIA, C. G. de; MORAES, L. C. D. de; FONSECA, R. G.; SILVA, Y. de A.

The milk composition and somatic cell count (SCC) are requirements for assessment milk quality and mastitis in goat herds. Studies conducted with dairy goat herds indicated that the milk composition d... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: DEVENS, J.; CARVALHO, P. de; BOURSCHEIDT, M. L. B.; NASCIMENTO, H. L. B.; PEREIRA, D. H.; PEDREIRA, B. C. e

The use of legumes in pasture is an economic and sustainable option to include nitrogen in forage-based production systems. Despite this, the low persistence of legumes in pastures is pointed out as o... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: MARCA-ZEVALLOS, M. J.; MOULATLET, G. M.; SOUSA, T. R.; SCHIETTI, J.; COELHO, L. de S.; RAMOS, J. F.; LIMA FILHO, D. de A.; AMARAL, I. L.; MATOS, F. D. de A.; RINCÓN, L. M.; REVILLA, J. D. C.; PANSONATO, M. P.; GRIBEL, R.; BARBOSA, E. M.; MIRANDA, I. P. de A.; BONATES, L. C. de M.; GUEVARA, J. E.; SALOMÃO, R. P.; FERREIRA, L. V.; AMARAL, D. D. do; PITMAN, N. C. A.; VRIESENDORP, C.; BAKER, T. R.; BRIENEN, R.; CARIM, M. de J. V.; GUIMARÃES, J. R. da S.; VARGAS, P. N.; HUAMANTUPA-CHUQUIMACO, I.; LAURANCE, W. F.; LAURANCE, S. G. W.; ANDRADE, A.; CAMARGO, J. L.; MENDOZA, A. M.; VASQUEZ, R.; GAMARRA, L. V.; MOGOLLÓN, H. F.; MARIMON-JUNIOR, B. H.; MARIMON, B. S.; KILLEEN, T. J.; FARIAS, E. de S.; NEILL, D.; MEDEIROS, M. B. de; SIMON, M. F.; TERBORGH, J.; MONTERO, J. C.; LICONA, J. C.; MOSTACEDO, B.; GARCÍA-VILLACORTA, R.; ARAUJO-MURAKAMI, A.; ARROYO, L.; VILLARROEL, D.; DÁVILA, N.; SOUZA, F. C. de; CARVALHO, F. A.; COMISKEY, J. A.; ALONSO, A.; DALLMEIER, F.; OLIVEIRA, A. A.; CASTILHO, C. V. de; LLOYD, J.; FELDPAUSCH, T. R.; PAREDES, M. R.; ARBOLEDA, N. C.; LÓPEZ, D. C.; CORREDOR, G. A. A.; FIORE, A. di; RUDAS, A.; PRIETO, A.; BARBOSA, F. R.; NORONHA, J. C.; RODRIGUES, D. de J.; CARPANEDO, R. de S.; CORONADO, E. N. H.; PERES, C. A.; MILLIKEN, W.; FUENTES, A.; TELLO, J. S.; CERÓN, C.; KLITGAARD, B.; TIRADO, M.; SIERRA, R.; YOUNG, K. R.; RIVAS-TORRES, G. F.; STEVENSON, P. R.; CANO, A.; WANG, O.; BAIDER, C.; BARLOW, J.; FERREIRA, J. N.; BERENGUER, E.; STROPP, J.; BALSLEV, H.; REATEGUI, M. A. A.; MESONES, I.; SANDOVAL, E. H. V.; GONZALES, T.; PANSINI, S.; REIS, N. F. C.; SAMPAIO, A. F.; VOS, V. A.; CUENCA, W. P.; MANZATTO, A. G.; FARFAN-RIOS, W.; SILMAN, M. R.; GARCIA-CABRERA, K.; HILDEBRAND, P. von; GUEDES, M. C.; COSTA, J. B. P.; PHILLIPS, J. F.; VELA, C. I. A.; TOLEDO, J. J. de; PAULETTO, D.; VALVERDE, F. C.; UMAÑA, M. N.; PHILLIPS, O. L.; MAGNUSSON, W. E.; STEEGE, H. ter; COSTA, F. R. C.

Tree diversity and composition in Amazonia are known to be strongly determined by the water supplied by precipitation. Nevertheless, within the same climatic regime, water availability is modulated by... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: SANTOS FILHO, L. G. A. dos; REIS, K. B. dos; SOUZA, A. S. Q.; CANUTO, K. M.; BRITO, E. S. de; CASTRO, K. N. de C.; PEREIRA, A. M. L.; DINIZ, F. M.

There is an increasing interest in essential oils extracted from Verbenaceae plant species as potential sources of biologically active compounds that could provide a starting point for designing novel... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: SOUZA, A. V. de; SANTOS, U. S. dos; SOUZA, M. D. de; BISPO, L. dos P.; ALMEIDA, J. R. G. da S.

Objectives to elucidate the chemical composition of the essential oil from leaves of C. conduplicatus collected in dry and rainy season. Methods: Fresh leaves of Croton conduplicatus Kunth. were colle... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2014

Autoria: VASCONCELOS, K. M. C. S. G.; COSTA, J. G. da; PAVÃO, J. M. S. J.; FONSECA, S. A.; MIRANDA, P. R. B.; ROCHA, T. J. M.; FREITAS, J. D.; SOUSA, J. S.; MELO, I. S. V.; SANTOS, A. F.

Among several fruits, mangaba (Hancornia speciosa Gomes), it aroused the interest of producers and consumers due to its attractive sensory characteristics and health beneficial properties (high nutrit... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: BORGUINI, R. G.; PACHECO, S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; JESUS, M. S. C. de; SILVA, L. H. de S.; GODOY, R. L. de O.

The present study aimed to evaluate the nutritional quality of the caferana fruit, focusing on the content and profile of carotenoids due to the characteristic coloring of these compounds. The fruits... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2022

Autoria: CIABOTTI, S.; SILVA, A. C. B. B.; JUHASZ, A. C. P.; MENDONÇA, C. D.; TAVANO, O. L.; MANDARINO, J. M. G.; CONÇALVES, C. A. A.

This study aimed to evaluate the chemical composition, protein profile, and isoflavones content of soybean genotypes with different seed coat colors, intended for human consumption, for selection purp... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

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