Filtrar por:

Ano de publicação
Mais...
Idioma de publicação
Unidades
Tipo de publicação

Buscar em:

Ordenação: data  |  alfabética
 

Autoria: PIGHINELLI, A. L. M. T.; GAMBETTA, R.

1. Introduction; 2. Processes for obtaining vegetable oils; 3. Detailing the continuous mechanical pressing; 4. Examples on the application of pressing for obtaining oil from cotton, peanut and sunflo... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: FAVARO, S. P.

Process of refining crude oil from macauba pulp, with stages of degumming, neutralization, bleaching and deodorization, to obtain refined oil suitable to meet the quality criteria required by legislat... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: TILAHUN, W. W.; GROSSI, J. A. S.; FAVARO, S. P.; SEDIYAMA, C. S.; GOULART, S. de M.; PIMENTEL, L. D.; MOTOIKE, S. Y.

Macauba is an oleaginous palm species from Latin America. It is a rich source of vegetable oil with diverse benefits. However, there are several gaps in assuring post-harvest oil quality of the mesoca... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: RIBEIRO, R. C.; BIZZO, H. R.; MOTA, M. F. S.; SILVA, R. M. V.; SILVA, D. C.; NOVAES, F. J. M.; VEIGA, V. F. da; BIZZO, H. R.; TEIXEIRA, R. S. S.; REZENDE, C. M.

Green and roasted coffee oils are products rich in bioactive compounds, such as linoleic acid and the diterpenes cafestol and kahweol, being a potential ingredient for food and cosmetic industries. An... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2024

Autoria: SOUZA, A. V. de; SANTOS, U. S. dos; CORRÊA, R. M.; SOUZA, D. D. de; OLIVEIRA, F. J. V. de

Lippia gracilis is a native species of the Caatinga, whose leaves have significant potential for economic use by chemical and pharmaceutical industries due to the presence of thymol and carvacrol. Con... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: MEDEIROS, F. C. M. DE; MENEZZI, C. H. S. DEL; BIZZO, H. R.; VIEIRA, R. F.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: SILVA, R. F.; REZENDE, C. M.; PEREIRA, J. B.; VIEIRA, R. F.; SANTOS, M. C. da S.; BIZZO, H. R.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: CHAVES, F. C. M.; SANTOS, P. S. G. dos; OKA, J. M.; FERREIRA, F. B.; BRAGA, N. de P.

Piper aduncum L., better known as "pimenta-de-macaco", is one of the most important natural resources of dillapiole, a chemical compound with great potential to be used in the insecticide industry. Th... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: BRILHANTE, N. S.; BIZZO, H. R.; FARIA-MACHADO, A. F. de; SANTOS, M. C. da S.; GAMA, P. E.

Olive oil consists mainly of triglycerides, in about 97 to 99% by weight. The minor compounds are a complex mixture of polar, apolar and amphiphilic substances, such as tocopherols, phenolic compounds... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2019

Autoria: LIMA, J. R.; SOUZA, A. C. R. de; MAGALHAES, H. C. R.; PINTO, C. O.

The seed by-products of pequi pulp processing have a kernel in its core which is not used due to the difficulty of its extraction from the spinous endocarp. However, this kernel has high quality oil w... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.