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Autoria: EVANS, F. F.; ROSADO, A. S.; SEBASTIÁN, G. V.; CASELLA, R.; MACHADO, P. L. O. de A.; HOLMSTRÖM, C.; KJELLEBERG, S.; ELSAS, J. D. van; SELDIN, L.

The aim of this study was to analyse the effect of oil contamination and biostimulation (soil pH raise, and nitrogen, phosphate and sulphur addition) on the diversity of a bacterial community of an ac... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2004

Autoria: ARAÚJO, M. R. P.; ARAÚJO, S. G.; MARTINS-JÚNIOR, P. O.; MATA, E. C. G. da; COSTA, A. L. P.; DINIZ, S. P. S. S.; DIAS, J. do S. A.; ALVARES, V. S.; HANADA, R. E.; KANZAKI, L. I. B.

The contamination of Brazilian nuts, Bertholettia excelsa, by pathogenic microorganisms, is the main concern of health authorities in countries that consume the product, which is an excellent nutrient... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: ROMÃO, N. F.; PEREIRA, N. A. C.; FUNES-HUACCA, M. E.; BRITO, L. G.

Portable diagnostic devices are a viable and low-cost alternative for the detection of pathogens, since they reduce the time of analysis of results availability. Ease of sample collection and quick di... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: LEÃO, J. R. A.; RAPOSO, A.; SILVA, A. C. L. da; SAMPAIO, P. de T. B.

The Amazonian bamboo forests are located in an important region of high biodiversity in Brazil, Peru and Bolivia, forming the largest native bamboo forest reserve in the world. However, the bamboos fr... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: DIAS, J. A.; OLIVEIRA, A. M. de; MACEDO, S. C. C.

Avaliações relacionadas à qualidade microbiológica do leite fornecem diretrizes para a definição de estratégias para adoção/adequação de práticas e processos a fim de garantir padrões de produção, e r... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: PENTEADO, A. L.; CASTRO, M. F. D. P. M. de; PAZIANOTTO, R. A. A.

Abstract: Fresh produce can be a possible source of microbiological contamination. In the past 20 years, several salmonellosis outbreaks due to the consumption of tomato have been reported, mainly in... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2016

Autoria: DIAS, J. A.; CONSTANTINO, N. A. S.; PACHECO, I. F.; APRÍGIO, M. E. G.; TENÓRIO, T. E. C.; SILVA, F. de A. C.

Dentre os parâmetros que caracterizam a qualidade do leite, o atendimento ao limite definido na legislação para contagem bacteriana se caracteriza por um desafio à cadeia produtiva de Rondônia. O obje... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2021

Autoria: TAKETANI, N. F.; TAKETANI, R. G.; LEITE, S. G. F.; MELO, I. S. de; LIMA-RIZZO, A. C.; ANDREOTE, F. D.; CUNHA, C. D. da

Abstract: The pollution originated from the petrochemical industry is currently one of the main environmental concerns. Most of this is due to the high volume of toxic hydrocarbons that are produced a... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: ALVARES, V. de S.; LEITE, F. M. N.; MADRUGA, A. L. S.; SOUZA, J. M. L. de; COSTA, D. de A.

Devido ao modo de produção extrativista da castanha-do-brasil, esta pode estar constantemente em contato com perigos químicos, físicos e biológicos ao longo da cadeia produtiva. Dentre os perigos biol... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: KONDA, E. T.; CARTAXO, C. B. da C.; SOUZA, C. S. M.; ESCHIONATO, R. A.; TERAO, D.

A castanha-do-brasil, produto do extrativismo vegetal não madeireiro, importante para a economia e exportação nacional, tem apresentado alta taxa de contaminação por fungos toxigênicos, em especial o... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

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