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Autoria: LEÃO, J. R. A.; RAPOSO, A.; SILVA, A. C. L. da; SAMPAIO, P. de T. B.

The Amazonian bamboo forests are located in an important region of high biodiversity in Brazil, Peru and Bolivia, forming the largest native bamboo forest reserve in the world. However, the bamboos fr... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2020

Autoria: MARINHO, R. F.; SÁ, L. C. F. E.; CASTRO, N.; GURGEL-GONÇALVES, R.; MALDONADE, I. R.; MACHADO, E. R.

This study analyzed the occurrence of intestinal parasites in playgrounds in the Federal District of Brazil(DF) in 2015 2016 and were processed using he Willis and Hoffman methods.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

Autoria: SILVA, T. L. da; PEREIRA, M. A. A.; SCHERWINSKI-PEREIRA, J. E.

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2015

Autoria: OLIVEIRA, M. G. de C.; BASSINELLO, P. Z.; LOBO, V. L. da S.; RINALDI, M. M.

Rice bran is a byproduct commonly used for animal feeding; however its nutritional value and potential application in human diet have attracted market interest. Its preservation for safe use is still... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: BARRETO, H. C. dos S.; CHAGAS, E. A.; MELO FILHO, A. A. de; ETIENNE, B.; SILVA, D. C. V. da; ARAÚJO, M. da C. da R.

Abstract: The main limitation of the micropropagation of camu-camu (Myrciaria dubia) is related to in vitro contamination. In order to overcome contamination, the effect of essential oils was studied... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: SOUZA, J. M. L. de; CARTAXO, C. B. da C.; LEITE, F. M. N.; REIS, F. S.

Nativa da região Amazônica, a castanheira (Bertholletia excelsa H. B. K) é considerada uma das maiores riquezas nos estados que formam a Amazônica Brasileira. Um dos grandes problemas na conservação d... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2004

Autoria: ALVARES, V. de S.; LEITE, F. M. N.; MADRUGA, A. L. S.; SOUZA, J. M. L. de; COSTA, D. de A.

Devido ao modo de produção extrativista da castanha-do-brasil, esta pode estar constantemente em contato com perigos químicos, físicos e biológicos ao longo da cadeia produtiva. Dentre os perigos biol... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2009

Autoria: FARIA, M. R. de; MASCARIN, G. M.; BUTT, T.; LOPES, R. B.

Abstract: In Brazil, the production of beneficial microorganisms by growers exclusively for their own use is a practice known as "on-farm production". Regarding on-farm bioinsecticides, they were init... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2023

Autoria: MEDEIROS, F. H. V.; MARTINS, S. J.; ZUCCHI, T. D.; MELO, I. S. de; BATISTA, L. R.; MACHADO, J. da C.

Mycotoxins are produced by the secondary metabolism of many fungi and can be found in almost 25% of the world?s agricultural commodities. These compounds are toxic to humans, animals, and plants and t... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2012

Autoria: BEZERRA, V. S.; WALTER, E. H. M.; FREITAS-SILVA, O.; GOMES, I. A.; DAMASCENO, L. F.; ALCANTARA, I.; CABRAL, L. M. C.

Açai berries (Euterpe oleracea Mart.) have a high natural microbial load that can compromise the quality of their products. In this study, test microorganisms were inoculated on raw açai berries in dr... ...

Repositório: BDPA     Ano de publicação: 2017

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