Filter by:

Type of Agricultural Practice
label-tipo-agricultural-system
Type of Methodology
Type of Process
Type of Product
Type of Service
Related theme
Country
Biome
Region
State
Unit
Launch year
 

Cultivar de mandioca para mesa, com potencial produtivo de até 25 t/ha, colheita entre 6 e 12 meses após o plantio, rápido cozimento, sabor diferenciado, 26,3% de teor de amido, baixa ocorrência de ra ...

Product: Cultivar     Launch year: 2023     Responsible Unit: Embrapa Rondônia

Versatile cultivar intended for both flour production and starch production recommended for specific areas of the Northeast.

Its potential covers both areas of the industry, offering a va

...

Product: Cultivar     Launch year: 2008     Responsible Unit: Embrapa Cassava & Fruits

*Content only available in Portuguese

A mandioca (Manihot esculenta Crantz) é a principal cultura de subsistência para pequenos produtores na Região Nordeste do Brasil, predominantemente em áreas que combinam baixa incidência de chuva

...

Agricultural practice: para manejo de pragas vegetais     Launch year: 2006     Responsible Unit: Embrapa Cassava & Fruits

This is high yield yellow table cassava cultivar that reaches up to 70 tons per hectare. As the plant architecture has little branching, it favors crop treatments. Due to its precocity, the cultivar s

Product: Cultivar     Launch year: 2015     Responsible Unit: Embrapa Cerrados

Variety for industrial use with high root and dry matter productivity and high starch quality.

BRS Novo Horizonte is suitable for mechanized planting in the micro-regions of Valença, Jequ

...

Product: Cultivar     Launch year: 2018     Responsible Unit: Embrapa Cassava & Fruits

*Content only available in Portuguese

Prática agropecuária que propõe o melhor arranjo para o cultivo de melancia consorciada com mandioca sob diferentes épocas de plantio para a região do Cerrado de Roraima, mantendo-se o espaçamento de ...

Agricultural practice: Para plantio/semeadura     Launch year: 2020     Responsible Unit: Embrapa Roraima

*Content only available in Portuguese

No Brasil, as pastagens, sobretudo, de gramíneas tropicais, constituem a principal fonte de alimento para os ruminantes. Entretanto, no período da seca a forragem pode ser limitante em quantidade

...

Agricultural practice: Para manejo alimentar animal     Launch year: 1983     Responsible Unit: Embrapa Cerrados

*Content only available in Portuguese

A aplicação da tecnologia do uso de cobertura plástica do solo no cultivo de mandioca de mesa no Cerrado do Brasil Central propicia a diminuição da mão-de-obra utilizada na condução da lavoura par

...

Agricultural practice: Para manejo de plantas daninhas     Launch year: 2020     Responsible Unit: Embrapa Cerrados

*Content only available in Portuguese

A BRS Poti Branca é recomendada, principalmente, para uso nas indústrias de farinha e de fécula. Apresenta boa adaptação ao ambiente, alta produtividade de raízes (média de 19,4t/ha), elevado teor de ...

Product: Cultivar     Launch year: 2007     Responsible Unit: Embrapa Cassava & Fruits

*Content only available in Portuguese

A poda é uma estratégia de manejo fitotécnico para lavouras de mandioca para indústrias de farinha e fécula. Pode ser aplicada visando quatro propósitos: a produção de manivas-sementes com ótima q

...

Agricultural practice: Outras práticas agropecuárias     Launch year: 2020     Responsible Unit: Embrapa Cerrados